Geometri, uzaydaki şekiller ve cisimler arasındaki ilişkiyi açı, uzunluk, alan, hacim, nokta, yüzey olarak açıklayan, cebirsel olarak büyüklükleri ifade eden ve kendine ait çözüm tekniklerine sahip olan, matematiğin dallarından biridir.

Geometri, sayısal ve eşit ağırlık bölümlerinden çoğu öğrencinin zorlandığı derslerden birisidir. Çünkü Geometri sorularını çözebilmek için öğrencilerin önsezi yeteneğinin gelişmiş olması gerekir. Başka bir ifade ile, soruyu gördüğü andan itibaren hangi çözüm tekniklerini uygulayacağını fark etmesi lazım. Aynı zamanda öğrencilerin, analitik düşünme yetilerini kullanarak birden fazla çözüm yollarından en kısa ve en basit olanı seçmesi gerekmektedir. Son olarak, Geometri sorularını çözebilmek için güçlü bir şekilde Matematik hesap yapmaları gerektiğini de eklersek bu dersin neden zorlayıcı olduğunu görmekteyiz.

Öğrencilerin Geometri ile ilgili öğretmenlerine en çok yakındığı noktalardan bazıları, belki de şehir efsanesi olarak adlandırabileceğimiz şu cümleler olabilir; "Geometri yapamıyorum, Geometri nasıl yapılır?”“Geometriyi çözmek için doğuştan yetenek gerekir.”, “Geometri görme işi ben göremiyorum ki!” Sonrasında bu ifadeleri öğretmenlerine şu sorular olarak yöneltirler:

  • Geometri çözüm hileleri var mıdır?
  • Geometri nasıl çalışılır?
  • Geometri yapamıyorum nasıl yapabilirim?
  • Geometri nasıl çözülür?
  • Geometri nasıl halledilir?
  • Geometri nasıl çalışılmalı veya Geometri nasıl yapılır?
  • Geometri nasıl fullenir?

Aynı zamanda bu tarz soruların cevapları için bazı internet sitelerinde eksik veya yanlış bilgilerle içerikler bulunduğunu gözlemledik. Bizler tecrübeli Boğaziçili hocalar olarak bu ve benzeri durumları değerlendirerek, temeli olmayan öğrenciden tutun bu konuda ileri seviyedeki öğrencilere kadar herkese ışık tutması için bu yazıyı hazırladık. O yüzden bu yazının sadece siz öğrenciler değil, aileler, bu konuda uzman kişiler ve öğretmenler tarafından da okunmasını tavsiye ediyoruz.

Geometri Çözmek Sizin İçin Neden Önemli?

Her sene sınava giren kişi sayısının arttığını göz önünde bulundurduğumuz zaman, 1 tane doğru netin yüzlerce, binlerce ve hatta on binlerce kişinin önüne Geometri sorusu çözmenin önemini fark etmiş oluyoruz. Kısacası, iyi bir üniversiteyi hedefleyen ama temeli olmayan ya da az temeli olan öğrencilerin Geometri sorularını atlamamaları konusunda önemli bir uyarıda bulunuyoruz. Bu yüzden geometri nasıl çalışılır sorusunun cevabına odaklanmalıyız.

Geometri Çıkmış Soru Tipleri Nasıldır?

Şeklin bilinmeyen uzunluğunu ya da açısını buldurma soru tarzı:

Bu tarz soruları öğrencilerGeometri konuları hakkında ne kadar öğrenmiş bilgi sahibi olduklarını değerlendirmek için hazırlanmıştır. Soruların cevabı kesinlik içerdiğinden en uygun çözüm yolu ile soruları çözmeleri istenir. Zorluk derecesi bakımından basit, orta veya zor soru çeşitlerinden meydana gelirler. Aynı zamanda bir veya birden fazla çözüm basamağı gerektiren soru tarzıdır. Geometri sorularının büyük kısmını oluşturur, bazen günlük hayatımızdaki örnekler sorunun içerisinde verilir. Ayrıca bu tarz sorular hemen hemen bütün kaynaklarda karşımıza çıkan soru tarzlarına yakındır.

Soruyu sözel bir şekilde sorup önce şekli kendi başınıza çizdiren sonra isteneni bulduran soru tarzı

Bu tarz soruları çözmek için dikkatinizin ve konsantrasyonunuzun had safhada olması gerekir. Sorunun çözümü 2 ila 3 basamaklı çözüm gerektirdiği için biraz zorlanabileceğiniz soru tarzıdır. Sadece dikkatli olmanız gerekiyor. Bu soru tarzı soru bankalarında pek bulunmaz ama çıkmış soruları çözerek bu tarz soruların mantığını anlayabilirsiniz.

Öncül gerektiren, hangileri doğrudur veya yanlıştır soru tarzı

Son yıllarda karşımıza çıkan soru tipidir. Genellikle uzay, düzlem ile ilgili özelliklere ne kadar hakim olduğunuzu ölçen sorulardır. Bilginiz varsa hemen çözersiniz, yoksa uzak durmanızı tavsiye ediyoruz. Bu soru tarzında kelime oyunları olduğu için tuzak içerebiliyor.

Bilmeceli – bulmacalı Analitik Geometri soruları

Özellikle müfredatın değişmesiyle birlikte Analitik Geometrinin içerisine koyulan Simetri, Yansıma, Öteleme, Döndürme konularını içeren, ÖSYM’nin TYT’ye giren öğrencilere yönelik hazırlamış olduğu sevimli soru tarzlarıdır. Konu ve soru bankası kaynaklarında bu tarz sorularla çokça karşılaşırız. Bu tarz sorularla yeteri kadar antrenman yaptığınız zaman kolayca çözebilirsiniz. Bununla birlikte her sene mutlaka Analitik Geometrinin temelini oluşturan doğru veya nokta analitiği ile ilgili bir tane soru sorarlar.

Katlamalı – döndürmeli yeni nesil soru tipleri

Son yıllarda sınavlarda karşılaştığımız soru tipidir. Kimi öğrencilere göre zor, kimi öğrencilere göre eğlenceli olan bu soru tipinde genellikle günlük yaşamdan verilen örneklerle karşılaşırız. ÖSYM'nin bu tarz soruları sormasının amacı, öğrencilerin kavramsal olarak geometriyi öğrenme seviyesini ölçmektir. Bunları daha iyi çözebilmek için çalışma sisteminizi bu tarz soruların fazlaca bulunduğu kitapları almanızı tavsiye ederiz. Kısacası yukarıda saymış olduğumuz geometri soru tiplerini tanımanızla birlikte geometri nasıl çözülür sorusunun cevabını vermiş olursunuz.

Geometri Nasıl Halledilir?

İyi bir Matematik temeli geometri sorularının çözümünde kilit noktadır. Matematik bilgi seviyeniz ne olursa olsun, Geometri sorularını derste hocanız çözerken veya çözümlü örnekleri incelerken anlamak istiyorsanız Matematiğin bazı konularını iyi öğrenmeniz gerekir. Denklem çözme sistemleri ile bilinmeyenleri bulma ve çarpanlara ayırma metodu ile xkare’li ya da xküp’lü ifadeleri çözümleme becerilerinizin iyi olması gerekir. Trigonometri konusunda ise şekillerin uzunlukları ile açı arasındaki ilişkiyi çözmeniz gerekir. Sinüs, cosinüs, tanjant gibi trigonometrik birimlerinin açı değerlerinin sayısal ifadelerini yazmanız gerekir. Gerektiği yerde cosinüs teoremini kullanarak istenilen şeklin uzunluğunu veya açısını bulmanız ya da sinüs alan teoremi kullanarak istenilen şeklin alanını bulmanız gerekir.

Geometri Taktikleri Nelerdir?

Özellikle, Geometri yapamıyorum, Geometri nasıl yapılır diye soran öğrenciler yazının bu kısmını çok iyi okuyun. Geometri görme işi dediğimiz olay, kişinin hangi soru üzerinde olursa olsun ona uygun çözüm yolunu ilk bakışta fark etmesidir. Şekil veya çizim üzerinde sonuca ulaştıracak kilit çizgiyi çekmesi ve hesaplamasıdır. Şimdi bilgi seviyenize göre nasıl bir yol izlemeniz gerektiğine değinelim.

Hiç temeli olmayan veya az temeli olan öğrenciler;

Geometri nasıl halledilir, geometri nasıl çalışılır sorularının cevabını merak ediyorsanız, öncelikle geometrinin matematik temel alt yapısını hallettikten sonra, klişeleşmiş ama işe yarayan ifade ile, açılar konusuna hâkim olmanız gerekir. Sonra sırasıyla üçgende uzunluk, üçgende açıortay ve kenarortay, üçgende benzerlik konularının özelliklerini öğrenmeniz ve sorular üzerinden bu özellikleri kullanarak önce Geometri konuları öğrenmeniz sonrasında ise Geometri soru çözüm yollarını öğrenmeniz gerekmektedir. Diğer Geometri Konuları incelediğinde çokgenlerden devam etmemiz gerekir. Çokgenlerde ise önce çokgenlerde açı ve uzunluk konularına sonra sırasıyla dörtgen, paralelkenar, yamuk, kare, dikdörtgen gibi konulara çalışarak özelliklere ve çözüm yollarına hakim olmanız gerekmektedir. Aynı şekilde katı cisim alan ve hacimler konusunda da bu metodu uygulamanız gerekiyor. Analitik Geometride durum biraz farklıdır; genellikle önce çözümlü örnekleri sonra da örneklerin bir benzerlerini çözerek öğrenmeniz tavsiye edilir. Kısacası, konuları üzerine koyarak iyice öğrenmeli ve bol soru çözmelisiniz. Düzenli olarak her gün veya gün aşırı soru çözmeniz önemlidir, çünkü ara verirseniz hamlayabilirsiniz ve göremeyebilirsiniz. Analitik geometride durum biraz farklıdır; genellikle çözümlü örneklerin bir benzerlerini çözerek öğrenmeniz tavsiye edilir. Analitik geometri nasıl çalışılır yazısı ileri ki günlerde yayınlanacaktır. Bu arada küçük bir hatırtlama yapalım, geometri konuları ve çözerken ihtiyacınız olacağı için matematik konularına aşağıdan erişebilirsiniz;


Küçük ama önemli bir uyarıyı hatırlatmada fayda var. Sakın konu ile ilgili özellikleri ezberlemeye kalkmayın çünkü 1 tane konu içerisinde ortalama yaklaşık 10 tane özellik var ve toplamda 30 tane konudan bahsedersek yaklaşık 300 tane özellik ezberlemek zorunda kalırsınız. Kafanız karışır ve nerede ne yapacağınızı unutup soruyu yanlış çözersiniz. Ezberlemek yerine öğrenmeyi amaçlamalısınız. Peki bu nasıl olacak:

  1. Öncelikle konunun temel özelliklerini sorular üzerinden adım adım uygulayarak öğrenin.
  2. Önce çözümlü soruları inceleyin, sonra konu ile ilgili soruları kendi kendinize çözmeye uğraşın. Bu arada başlarda soru üzerinde çok vakit kaybediyorum diye düşünüyorsanız doğru yoldasınız çünkü o soruyu çözerken hangi yoldan gitmeyeceğinizi öğrenmiş oluyorsunuz. Böylece yavaş yavaş Geometri görme işinin temelini oluşturmuş oluyorsunuz.
  3. Çok uğraştınız, konuya tekrar baktınız ama yine yapamıyorsanız soruyu birine sormak üzere işaretleyin ve başka sorulara geçin. Eğer bir testte 4 tane benzer soruyu ardı arkasına yapamıyorsanız temelinizde eksik vardır. Lütfen çalıştığınız konunun özelliklerini ve çözüm yollarını tekrardan inceleyin. Benzer çözümlü örnekleri yeniden inceleyin.
  4. Son olarak işaretlediğiniz soruları Geometriyi çok iyi çözene değil Geometriyi çok iyi anlatan bir arkadaşınız veya hocanıza çözdürün. En önemlisi çözdürdüğünüz soruları tekrardan kendiniz çözmeye çalışın ve anlamadığınız noktayı keşfedin.
  5. Yukarıda bahsedilen maddeleri uyguladınız ve hala bir sorun olduğunu düşünüyorsanız mutlaka Geometri özel ders alın.

Orta veya üst seviyede Geometri konuları bilgisine sahip öğrenciler;

Sizler zaten Geometri nasıl çalışılır sorusuna belirli bir oranda cevap vermiş öğrencilersiniz. Seviyenizin üstünde bir konu anlatım kitabından bilmediğiniz konuları, eksiklerinizi, anlamadığınız noktaları iyice öğrenin ve soru bankalarından pekiştirin. En önemlisi yeteri kadar deneme çözmeniz. TYT Matematik denemelerindeki geometri soruları karışık bir şekilde dağıldığı için ilk başlarda ne yapacağınızı şaşırabilirsiniz. Bu gayet normal bir durum, paniğe kapılmadan öğrendiğiniz çözüm tekniklerini uygulayın. Vakit alabilir ama doğru bir biçimde çözdüğünüz zaman emin olun ki harcadığınız vakte değmiş olduğunu görürsünüz. Zamanla soru kaçırmadığınızı göreceksiniz. Yukarıda bahsetmiş olduğum 4. ve 5. adımdaki önerileri uygulamayı ihmal etmeyin.

Geometrinin Hileleri, Kısa Yolları ve Pratik Yolları Hakkında

Temeli olmayan ya da az temeli olan öğrenciler;

Geometri yapamıyorum ama bu tarz metotlar deneyerek belki birkaç soru yapabilirim diyen öğrencilerin sıklıkla araştırmış olduğu konulardır. 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü ve eleme metodunun temel alındığı sınav sisteminde özellikle temeli olmayan veya az temeli olan öğrencilerin en çok başvurduğu yöntem kaçamak soru çözme teknikleridir. Sınavdan önce bu tarz kısayolları veya hileleri ezberleyerek sınava hazırlanan öğrencilerin sayısı maalesef azımsanmayacak derecede çoktur. Piyasada bu konu ile ilgili birçok kaynak mevcuttur. Hem uygulamalı olarak hem de görsel olarak bir sürü materyal vardır. Geometri nasıl çalışılır sorusunun cevabına ulaşmak bu şekilde mümkün olsaydı emin olun zorlu Geometri çalışma sürecine gerek kalmadan bu yollara herkes başvururdu. Acı gerçek şu ki Geometri’nin temel çalışma mantığını anlamadan bu yollara başvurduğunuz zaman Geometri sorularını yanlış yapma ihtimaliniz çoktur. Çünkü Geometri’nin çoğu sorusunda olduğu gibi konunun ayrıntısı ile ilgili soru geldiğinde bu hileli metotları uyguladığınız zaman bulduğunuz cevaplar tuzağa düşmeniz için özellikle hazırlanmış cevaplar olacaktır. Bu durum sizin için daha çok risk taşır. Bu sefer 3 - 4 tane Geometri neti yapacakken yanlış yapıp yok yere netlerinizi azaltacaksınız. Kısacası Dimyat’a pirince giderken elinizdeki bulgurdan olmayın.

Orta ve üst seviyeye sahip öğrenciler;

Bu tarz yollara başvurabilirler çünkü bazı hileler gerektiği yerde kullanıldığında vakit kazandırır. Bu seviyedeki öğrenciler için hileli metotlar, pratik yollar ve kısa yollar soruyu kısa zamanda çözmelerinde ve refleks kazanmalarında rol oynamakla beraber emin olunmadıkça kullanılmamalıdır.

TYT - AYT Geometri Nasıl Çalışılır?

Bireysel çalışmalarınızda nelere dikkat etmelisiniz?

Geometri’ye bireysel olarak çalışırken uygulayacağınız strateji, konuyu anladıktan sonra sorularla pekiştirme ve sonrasında denemelerdeki soruları çözmek olacaktır. Ne kadar çok çeşitli soru çözerseniz o kadar çok yeni çözüm teknikleri öğrenmiş ve soruyu 1 dk altında çözmek için refleks kazanmış olacaksınız. Kısacası geometri nasıl öğrenilir sorusunun cevabı da bu yazının içinde gizlidir.

  • Konulara çalışırken belirli bir sıra izlenerek gidilmesi gerekir. Geometri konuları kümülatif bir şekilde ilerler, diğer ifadeyle, bir sonraki konu bir önceki konu ile bağlantılıdır. Kafanıza göre yemek seçer gibi konu seçimi yapmadan sırasıyla bütün konuları sırasıyla en önemli detaylarına dek çalışmanız faydalı olacaktır. Atladığınız bir konu bir sonraki konu için temel oluşturacağı için soru çözmede problem oluşturabilir. Bunun sonucunda canınızın sıkılması muhtemeldir ve maalesef Geometri için gereksiz ön yargıya sahip olmuş olursunuz.
  • Temeli olmayan ya da az temeli olan öğrencilere, konu anlatım kitabı alırken seviyelerine uygun kitap almalarını tavsiye ediyoruz. Böylece çalışırken basitten başlayarak bir özelliği öğrenip sorular üzerinden uygulayama başladığınızda Geometriyi öğrenmede önemli bir aşama kaydetmiş ve dersi sevmiş olursunuz.
  • Geometri büyük bir dikkat ve konsantrasyon gerektiren bir ders olduğu için müzikle ya da sesli bir ortamda çalışmayın.
  • Konu çalışırken mutlaka renkli kalemler kullanın ve A3 boyutunda kağıtlardan faydalanarak, bir konu bir sayfayı geçmeyecek şekilde konunun en detaylı özelliklerini yazarak ve şekillerini çizerek not tutun.
  • Aslında, Geometri konuları için çalışma yaparken yukarıda izleyeceğiniz metodları adım adım uyguladığınız zaman Geometriye nasıl çalışılmalı sorusunun cevabını da vermiş oluyorsunuz.

Soru çözerken izleyeceğiniz yöntemler:

Geometri soru tipleri, tartışmaya açık olmayan, mutlak sonuçlar içeren soru yapısına sahiptir. Ağırlıklı olarak sorularda şekil üzerinden ekstra çizimler yaparak sonuca ulaşılması istenir.

  • Öncelikle hangi seviyede olursanız olun, sorularda verilenleri dikkatli bir biçimde okumanız gerekiyor, sonra soruda verilmiş olan şekil üzerinden soruyu çözmeye çalışın. Unutmayın, sorularda verilen bilgilerin hiçbirisi gereksiz değildir yani sizin kullanmayacağınız bilgi içermez.
  • Çözümlü örnekleri çözmeden testteki sorulara geçmeyin. Çözümlü sorular size sonuca götürecek teoremi, formülü ve denklemi hangi sıra ile nasıl oluşturmanız gerektiğini gösterir.
  • Yapamadığınız soruları defterinize ya da A4 kağıdına renkli kalemlerle büyük bir şekilde çizin ve tekrardan çözmeye çalışın. Bunun sonucunda geniş perspektiften bakmanın ne olduğunu öğrenmiş olacaksınız.
  • Yapamadığınız sorular üzerinde önce kendiniz mutlaka birkaç kere uğraşın, sonra size uygun çözüm yolu sunan hocanıza yapamadığınız soruları sorun. En sonunda ise çözdürdüğünüz soruları mutlaka kendi kendinize tekrardan çözmeye çalışın. Bu adımı her konu için uyguladığınız vakit Geometri nasıl öğrenilir sorusunun cevabını da öğrenmiş olursunuz
  • Orta ve ileri seviyedeki öğrencilere, soru bankalarından soru çözerken her konunun birinci testlerini bitirdikten sonra ikinci testlerini sonra üçüncü testlerini bitirmelerini tavsiye ederiz.Bu aşamaları geçtiğiniz vakit geometri fullemek sizin için kolay olacaktır.

Ders dinlerken:

  • Özellikle geometri yapamıyorum diyen öğrencilere şunu söyleyebilirim: Ders esnasında hocanızın tahtada çizmiş olduğu şekilleri renkli kalemlerle defterinize eksiksiz bir şekilde çizin ve önemli gördüğünüz noktaları mutlaka not alın.
  • Anlamadığınız nokta olursa hemen ders esnasında sorun, çünkü öğretmen şekil üzerinde yaptığı her işlemin ve her çizmiş olduğu çizginin altında yatan bir neden vardır ve onu öğrenmeden dersi pas geçmeyin. Kısacası ertelemeyin, çünkü bu tarz yolları kendiniz keşfetmeniz uzun sürebilir.
  • Hocanın ders esnasında uygulamış olduğu teoremi, formülü deftere yazın ve bireysel çalışırken bu formülleri kullanın. Geometri konuları tekrar ederken ve Geometri sorularını çözmede büyük bir yardımı dokunacaktır.
  • Bunların haricinde Geometri özel ders almanız yukarıda bahsettiğimiz yolları en iyi bir şekilde uygulamanızda ve en kısa zamanda hedefinize ulaşmanızda yardımcı olacaktır.

Geometri Yayın - Kaynak Tavsiyeleri

Öğrencilerden çok sık duyduğumuz hangi kaynağı önerirsiniz şeklinde sorulan sorulara cevabımız;

Temeliniz yoksa veya az temeliniz varsa piyasada isim yapmış konu anlatım kitaplarını bitirmenizi öneririz. Özellikle geometri yapamıyorum diyen öğrencilerin geometriyi sıfırdan anlatan kitaplardan başlayarak ilerlemelerini tavsiye ederiz. Bu kitapların en önemli özelliği konu anlatımında göstermiş olduğu örneklerin bir benzerini testlerde sormasıdır. Soru üzerinde takıldığınız vakit önce konu anlatımına geri dönmenizi sonrasında ise yapamadığınız soruda, konu anlatımındaki ipucunu uygulayarak üstesinden gelebilirsiniz. Basamak basamak öğretme sistemi olan kitapların hepsi geometri yapamıyorum diyenler için faydalıdır

Son olarak orta üstü ve üst seviyedeki öğrencilere yönelik en çok tavsiye edilen kaynaklar piyasada ün kazanmış olan yayınların soru bankalarıdır. Özellikle yeni nesil soru tiplerine uygun soru bankaları çözmek geometri fullemek için birebirdir. Son aşamada bu metotları izleyen öğrenciler Geometri nasıl öğrenilir sorusunun cevabını da öğrenmiş olurlar. Bu noktada yapabileceğiniz en mantıklı hamle geometri hocanızdan size uygun ve kaliteli bir kaynak önermesini istemektir.

Youtube’dan Geometri Nasıl Halledilir?

Son yıllarda Youtube ‘a bir sürü kişi Geometri üzerine konu anlatımı, soru çözümü ve rehberlik anlamında videolar yüklemiştir. Eğitim ciddi bir iştir, o yüzden izleyeceğiniz videolar konusunda seçici davranmanız gerekir. Yanlış öğreneceğiniz bir soru çözümü ya da konu anlatımı sizin geleceğinizle oynayabilir. Öncelikle sizin anlama seviyenize uygun bir kanal bulup oradan videoları takip etmenizde fayda var. Yukarıda söylemiş olduğum noktalara göre davranırsanız mutlaka bu tarz videolar sizin için avantajınıza olacaktır.

Youtube videoları izlerken, bir yandan elinizde kâğıt ve kaleminiz olsun, sürekli not alın. Anlamadığınız yerleri tekrar tekrar durdurup izleyin ve anlamaya çalışın. Asla videoyu izlediğiniz anda arka planda müzik dinlemeyin. Bir dakika dinleneyim diye başka Youtube videolarını izlemeyin, bütün dikkatinizi derse verin. Yoksa bambaşka kanallarda takılmış olacaksınız ve dikkatiniz dağılmış olacaktır. Kısacası kendinizi kandırmış olacaksınız. Bu konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için "Akıllı Telefonla Ders Çalıştıramadıklarımızdan Mısınız?" yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

Bizler bu konuda sizlere yönlendirme yapmayacağız, çünkü bize göre iyi ders anlatımı olan videolar sizin için iyi olmayabilir. Kendi anlama metodunuza uygun kanal keşfetmeniz faydalı olacaktır. Son olarak eklemek gerekirse, yüksek oranda izlenmiş olan videolar kalitelidir ya da düşük oranda izlenmiş videolar kalitesizdir ayrımına düşmeyin.

Geometri Nasıl Fullenir?

”Geometri nasıl yapılır?” sorusundan sonra “Geometri nasıl fullenir?” sorusunu sormaya başlanır. Geometrifullemek için her şeyden önce kendinize inanmanız gerekmektedir. Ve inanıyoruz ki bu yazı Geometri nasıl çalışılmalı sorusuna cevap olmuştur. Geçmişteki başarı hikayelerini okuduğunuz veya dinlediğiniz zaman bu konu ile ilgili cesaretiniz artacaktır. Konuları iyi öğrenip soruları çözdükçe bu derse karşı olan gereksiz önyargınızı kıracak Geometri’yi fulleme yolunda önemli adım atmış olacaksınız.

Sonuç olarak iyi bir Geometri çalışma programı hazırlayıp yukarıda bahsettiğimiz hususları dikkate aldığınız zaman azimli bir biçimde çalışarak rahatça fullersiniz.

Geometri Özel Ders Neden Gereklidir?

Yazımı bitirirken özel ders mevzusunu yakından irdelemekte fayda var. Eğitimde maalesef rekabetin artması göz önüne alındığında özel ders almak lüks değil ihtiyaçtır. Sınava giren öğrencilerin sayısı gittikçe artmakta ve bununla birlikte velilerde ve öğrencilerde eğitim konusundaki bilinç de artmaktadır. Aslında, yalnızca sınav döneminde değil her seviyede okula yardımcı özel ders aldığınız zaman eğitim koçlarımız, eksiklerinizi çok iyi anlayıp sorunlarınızı ve sorularınızı çözme konusunda nokta atışı yaparak kısa zamanda büyük başarıları yakalamanıza yardımcı oluyorlar. Boğaziçili eğitim koçları, size özel plan ve program hazırlanmasından tutun size özel çalışma metodu uygulanmasında, çalışma disiplininizin sürekliliğinin sağlanmasında ve hedefinizdeki üniversiteye ulaşmanızda en büyük destekçiniz olmaktadırlar. Geometri özel ders almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

En yakın zamanda Analitik Geometri Nasıl Çalışılır yazımızı da yayınlayacağız. Tüm öğrencilere başarılar dileriz.