10 Adımda TYT Fizik Nasıl Çalışılır?
TYT Fizik nasıl çalışılır, fizik dersine nasıl çalışılır gibi soruların cevabını Boğaziçi Fizik Öğretmenliği'nden Mehmet Güven yazdı.
Fizik dersi, adını duyduğunuzdan beri başınıza bela olmuş olabilir; Fizik deyince aklınıza olumsuz şeyler gelebilir. Bu durumun birçok sebebi var aslında: Öğretmenlerin yanlış tutumları, etraftan aldığınız yanlış duyumlar gibi. Maalesef bu duyumlarla hareket ettiğiniz için fizik dersinin mantığını kavrayamadınız, bunun sonucunda sadece formüllere takılıp kaldınız ve sınavlarda geçerli not almanın yollarına baktınız. Bu durum belki de hayatınızın en güzel dönemlerinin stresli geçmesine sebep oldu bundan sonraki süreci ve hatta bölüm tercihlerinizi bile etkiledi. Kısacası küçüklükten gelen basit bir önyargıyla mesleğinizi seçiminizi ve kariyerinizi olumsuz etkilemiş oldunuz.
Bu yazımızda öğrencilerin fizik dersi ile ilgili öğretmenlerine ve ailelerine en çok sorduğu soruları ele alırsak:
TYT Fizik yapamıyorum ne yapmalıyım?
TYT Fizik formüllerini hangi soruda nasıl kullanacağım?
Zorlayıcı da olsa TYT Fen nasıl çalışılır?
TYT Fen Nasıl Fullenir?
Fizik dersine nasıl çalışılır veya Fizik temelim yok veya sıfırdan fizik nasıl çalışılmalı ve Fizik nasıl geliştir?
En önemlisi de TYT Fizik Nasıl Çalışılır?
Dolayısıyla bu yazıyı sadece TYT’ye hazırlanan öğrencilerin değil bütün 9. ve 10. sınıf öğrencilerinin, ailelerinin ve öğretmenlerin de okumasını istiyorum.
Başlarken Fizik Bilimi Nedir? Ne işe Yarar?
Doğayı anlamanın yolu fiziği anlamaktan geçer. Çünkü uçağın uçmasından tutun bir insanın koşmasına kadar doğada gerçekleşen aksiyonları açıklayan hatta dünya düzeni ile birlikte evreni anlamamızı sağlayan en önemli bilim dallarından biridir. İleride mühendis, doktor, pilot vb. olmak isteyen birisinin fizik dersini mutlaka iyi anlaması bununla birlikte bu dersin mantığını lise yıllarında çözmesi gerekir.
Fizik Nasıl Öğrenilir?
Fizik dersinde mantık demek derste anlatılan içeriği görselleştirmek, hikayeleştirmek ve simule etmek demektir. Bu görselleştirmeden kastımız; nasıl ki kafanızda dersin bitmesine kaç dakika kalmış şeklinde hesap kitap yapıyorsanız aynı şekilde konuyu dinlerken ve soruyu çözerken kafanızda canlandırıp kafanızdan formül çıkartmakla uğraşmayı ve hesaplamaya çalışmanız demektir. Bu durum biraz zihninizi zorlayabilir ama en sonunda zekânızı da geliştirir ve derse olan konsantrasyonunuzu da arttırır. Bu bahsettiğim kafanızda görselleştirmeyi yapamıyorsanız kareli A4 sayfasında renkli kalemler kullanarak çizmeyi ve hesap yapmaya çalışarak görselleştirmeyi deneyebilirsiniz. Bunun sonucunda formülleri ezberlemeden kendiniz formüller çıkartarak soruları çözmeye başlarsınız ve resmen fizik ile yaşamaya başlamış olursunuz.
Hikayeleştirme yöntemi, fiziğin temel çalışma prensiplerini sözel bir biçimde ifade etme şeklidir. Bu yöntemde en önemli şey ise sözel ifadelerin neden sonuç ilişkisi içerisinde sorulmasıdır. Sonrasında cevabını fiziğin çalışma prensibini üzerinden mantıklı bir şekilde hikayeleştirmektir. Bunu yaparken günlük yaşamımızdan doğru örnekleri kullanarak çıkarım yapmamız gerekir. Örneğin, güneşli bir günde elinizdeki ince kenarlı merceği A4 kağıda belirli bir mesafeden tutup ışık ışınlarını bir noktada topladığınız vakit kağıdın yandığını gözlemlemişsinizdir. İşte burada sormanız gereken soru şu şekilde olmalıdır: Neden kağıda belirli bir mesafeden tutulan ince kenarlı merceğin kağıdı yakar? Cevabı ise, ince kenarlı merceğin odak noktasında ışık ışınlarının toparlandığını bunun doğal bir sonucu olarak ise bir nokta haline geldiğini ve haliyle de enerjiyi de odakta topladığı ve bu enerjinin kağıdın yanmasına sebep olmasıdır. Böylelikle odak noktası ile ince kenarlı mercek çalışma sistemini anlamış olursunuz.
Bu adımların son basamağı, fizikte mantığı simule etmek veya simule edilen bir şeyi kavramaktır. Öğretmenlerin ve fizikle ilgilenen kişilerin fiziğin temel prensiplerini anlatmak ve kendileri daha iyi anlamak için Colorado üniversitenin geliştirmiş olduğu simülasyon programını kullanırlar. Ders çalışırken veya anlamadığınız yerleri öğrenmeye çalışırken, PHET Colorado simülasyonunu biraz kurcalamanızı ve keşfetmenizi isteriz. Aynı zamanda bu simule ettiğiniz zaman Tyt fen nasıl halledilir sorusunun cevabını da vermiş olursunuz.Bu simülasyonu sadece fizik için değil diğer fen derslerinde de yani kimya ve biyoloji de dersin veya konunun temel prensiplerinin nasıl çalıştığını anlamanız için kullanabilirsiniz.
Özellikle bu son olarak belirttiğim simülasyon programlarını sıfırdan fizik öğrenmek isteyen öğrenciler için büyük motivasyon kaynağını olduğunu söyleyebilirim. Çünkü bu tarz simülasyonlar fiziğin öğrenciler nezdinde ön plana çıkmış formül bazlı bir dersin olmadığını gösterir. Daha açıkça ifade etmek gerekirsek simülasyonlar bu formülleri kullanarak nasıl sistemler geliştirildiğini gösteren, öğretme ve öğrenmede kullanılan araçlardan birisidir. Böylelikle fizik nasıl anlaşılır sorusunun kafadaki oluşturmuş olduğu belirsizliği gidermede etkili olduğunu savunabilirim.
Sonrasında gelsin başarılar gitsin önyargılar… İşte TYT Fizik nasıl çalışılır sorusunun cevabı budur: Azim ve araştırma!
TYT Fizik Soruları Nasıl?
Bu bölümde ise TYT Fizik konuları ve içerdikleri soruları gözden geçirelim. Soruları incelediğinizde bilim kültürünü ve bilimsel deneyler hakkında düşünme becerisini ölçen ve günlük hayatta kullandığımız kütle, ısı, sıcaklık, ağırlık, elektrik ve optik gibi kavramları kullanarak sorulara yaklaşım biçiminizi ölçen tarzda olduklarını göreceksiniz. Ayrıca, ÖSYM günlük kullanılan ev aletlerinin güç enerji hesaplarının yapılması gibi popüler bilim diyebileceğimiz örnekler kullanarak teknolojik farkındalığı arttırmayı amaçlamaktadır.Özellikle son yıllarda yapılan sınavlarda; son cümlede vermiş olduğum ifadenin altını çizmek istiyorum. ÖSYM, daha önceki yıllardaki gibi fizikte formülleri ezberlemenizi istemiyor. Son yıllara baktığımız zaman sordukları sorular hep “nasıl” sorusunun cevabını içeriyor. Eskiden sorular birkaç cümle içerirken şimdi ise Türkçe dersindeki paragraf sorularını aratmıyor.
Sırf bu yukarıda geçen maddeleri incelediğinizde ve fizik dersinin mantığı çözüldüğünde TYT fizik sorularını çözebilmek çok daha zevkli hale gelecektir. Bu şekilde, TYT Fizik yapamıyorum, ne yapmalıyım sorusunun cevabını da vermiş oluyoruz.
Soruları teknik olarak incelediğimiz de ise yaklaşık olarak dörtte biri çok kolay, yarısı normal ve geri kalan sorularda ise yanıltmaya yönelik özellikler bulunduran ve ilginç yaklaşım gerektiren sorular sorulmaktadır. Bu durumlara iyi hazırlanmış öğrenciler bu tarz soruları çok kolay bir biçimde cevaplamaktadır. Fizik sorularında genellikle karşılaşılan soru tipleri: Oranlama, Fark Bulma, Kıyas Yapma, Sıralama ve Fiziğin İlkelerini Yorumlama şeklindedir. Uzun sorularda ise şekil ve metinin beraber sunulduğu tamamlama ve değer bulma tarzında karşımıza çıkmaktadır.
TYT Fizik Dersini Halledebilmek İçin İyi Bir Matematik Şart!
Her şeyden öte soruları çözerken formülü yazmak fiziktir ama formülü uygulamak matematiktir. Fizikte kullanılan matematik dört işlem ötesine geçmiştir. Yeri geldiğinde hız problemlerini çözerken matematiğin türev konusundan faydalanırız. Yoğunluk soruları geldiğinde matematiğin oran orantı konusunun iyi öğrenilmiş olması gerekir. Maddelerin hacimlerini hesaplarken ise 3 boyutlu geometri konularını çok iyi hazmetmiş olmanız gerekiyor. Bu tarz konuları alt alta sıralarsak neredeyse her fizik konusunda birkaç tane matematik konuları içine işlenmiş oluyor. Yıllardır ders veren bir Boğaziçili hoca olarak fizik dersini halleden öğrencilerimin matematik dersini az çok halletmiş öğrenciler olduğunu fark ettim. Matematik nasıl çalışılır sorusunun cevabını Boğaziçi Ekonomi mezunu hocamız yazmıştı. Okumanız için buyurun:
Sıfırdan fizik çalışanlar için en önemli şart öncelikle matematik temel alt yapısını halletmeleridir. Nasıl bir kuş tek kanatlı uçamıyorsa matematiksiz bir fizik olması da düşünülemez. Aynı şekilde diğer fen derslerinde de başarılı olmak istiyorsanız ve tyt fen nasıl fullenir diye sorunuz varsa cevabı tek kelime ile matematik diyebilirim.
TYT Fizik Dersi Sözelciler, TM’ciler ve Dilciler İçin Ne İşe Yarar?
"9. ve 10. Sınıfta Fizik konuları zor olduğu için yapamıyorum o yüzden sayısal bölümünü tercih etmedim" diyen öğrenciler için eğerhedefiniz yüksek puanlı bir üniversitenin size uygun bölümlerinde okumaksa, (Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ, Bilkent, Koç ve Sabancı Üniversitelerinin Burslu Kısımları) bu sınavın sıralama sınavı olduğunu unutmayın. Yapacağınız bir fizik sorusu sizinle diğer derslerden aynı net yapmış olanların önüne geçmenizi sağlayacaktır. TYT’de çıkan soruların çoğu 9. ve 10. Sınıf Fizik konuları ile ilişkili diyebiliriz.Hele bir sorunun on binlerce kişinin yerini değiştirebileceğini hiç unutmayın. Özellikle aileler bu konuda çocuklarına ayrıca baskı yapıyorlar, tecrübemle sabittir. Eğer sınavda vakit yetiştirememe problemi varsa lütfen bu linke tıklayın: Sınav Esnasında Nelere Dikkat Etmeliyiz?
TYT Fizik Temelim Yok Ne Yapmalıyım?
Korkmanıza hiç gerek yok, TYT Fizik’i anlamanın yolu ve TYT Fizik nasıl çalışılmalı sorularının cevapları doğru kaynaklarla doğru bir biçimde çalışmaktan geçiyor. Ama nasıl?
Bireysel Çalışma Yaparken;
Hiç temeliniz yok ve bir kelime bile anlamıyorsanız tavsiyem sizin için konu anlatımı dili sade ve matematik işlemleri çok açık olan bir kitabı tercih etmenizdir. Bunun sonucunda TYT Fizik püf noktaları daha kolay bulunur hale gelecektir. Çözümlü soruları en az üç kere kağıda yazmanızı özellikle tavsiye ediyoruz. Yukarıda bahsedilen görselleştirme metodunu uygulamak da Fizik’teki konuları hızlıca anlamanıza yardımcı olacaktır. Bunların haricinde yapamadığınız soruları kesmenizi ve çözebilecek kişilere sormanızı tavsiye ederiz. Aynı şekilde, bir A3 sayfasına formülleriyle birlikte yazdığınız ve bunu odanızda göz önünde bir yere astığınız zaman Fizik konularını çabuk bir şekilde öğrendiğinizi fark edeceksiniz. Çünkü yazmış olduğunuz notlar sık sık gözünüze çarpıyor ve ister istemez bilinçaltına işliyor. Hatta bununla birlikte sorular arasında konu ilişkilerini çözmüş olacaksınız. Amerikan film ve dizilerinde dedektiflerin buldukları ipuçlarını bir tahta üzerinde iplerle birleştirdikleri zaman suçluları kolay bir biçimde yakaladığını hatırlayın. İşte size görselleştirme metotlarından birini daha sunmuş oluyoruz. Yukarıdaki yöntemleri uyguladıktan sonra bireysel olarak fizik soruları çözdüğünüzde özgüven kazanmış olacaksınız ve son olarak fizik temelim yok deme şansınız kalmayacaktır.
Soru Çözümünde Pratik Kazanmak İstiyorsanız: Soru Bankası, Soru Bankası, Soru Bankası!
Konuyu çalıştıktan sonra atacağınız en iyi adım çözümlü soruları çok iyi biçimde çalışmaktır. Nasıl çalışacağınızı bir önceki bölümde söyledim. Yapamadığınız soruları büyük bir biçimde kağıda geçirin ve üstten bakın. Tekrar tekrar çözmeye uğraşın. Mutlaka bir yaklaşım keşfedeceksiniz, eğer doğru bir yaklaşım bulursanız artık kolay kolay aynı tarzdaki sorularda hata yapma oranınız düşücektir. Yapamazsanız da mutlaka bilen birisine sorun, çözdürün ve üstüne kendiniz en az 2-3 kere çözün. Bunları uyguladığınızda kendinizde gelişme olduğunu fark edeceksiniz.
Bu arada TYT Fizik 25 soruluk testte 5’ten fazla yanlışınız çıkıyorsa konu tam olarak oturmamış demektir. Konuyu tekrar çalışmalısınız.
Birkaç maddeyi hatırlatmakta fayda var:
- TYT Fizik soru çözümündeki püf noktaları denilince akla ilk gelen şey soruyu çözmeye başlamadan önce sorunun kökünü iyi okumaktır. Soruyu anladığınız zaman değerleri yazın ve şekil gerekiyorsa çizin. Gereken formülleri yazıp çizdikten sonra hesaplarınızı yapın ve 4 işleme dikkat edin. Başarılı öğrenciler en fazla hatayı 4 işlemde yaparlar, bunu unutmayın. Dikkatsizlik Fizik'in en büyük düşmanıdır, bu da ayrı mevzu.
- Soruda verilmiş olan olayları, fikirleri kurgulayıp en ince detaya kadar yaşayın. Kısacası içselleştirin, gözünüzde canlandırın.
- Fizikte sorular hep aynı tarzda olmaz, bunu unutmayın. Bir benzerini çözmüş olsanız bile bir değişiklik olabilir diyerek soruyu çözün.
- Fizik nankör bir derstir, tekrarı yapılmazsa sınavlarda kafanızı karıştırabilecek kadar ileri gidebilir.
- Yılmayın, usanmayın, asla çalışmaktan vazgeçmeyin. Einstein’ın hayat hikayesini unutmayın.
- En önemlisi, mutlaka yardım alın. Bu özel ders hocanız olur, biz oluruz ya da bir yakınınız olur.
- Bin kere söyledim ve bin kere daha söylemeye devam edeceğim; eğer formülleri ezberlemeye kalkarsanız test çözerken kafanız karışacaktır. Bu, daha fazla hata yapmanıza sebep olacaktır, Fiziğe karşı önyargınız oluşmaya başlayacaktır.
Klişeleşmiş Ama İşe Yarayan Bir Teknik: Fizik Dersini, Derste Öğrenin!
Öğretmenler konuyu anlatırken defterinize intizamlı bir biçimde not tutun. TYT Fizik püf noktaları ise hoca anlatırken mantığı ile birlikte öğrenilmelidir.Soruları, çözümleri, ipuçlarını, grafikleri hatasız bir biçimde defterinize geçirin ve teneffüste-evde mutlaka üzerinden bir kere okuyarak geçin. Evde tekrar temiz bir biçimde kağıda geçirilmesini de tavsiye ediyoruz.
Anlamadığınız yerleri ertelemeden hemen bir bilene sorun. Yoksa bir daha geri dönmek daha zor olabilir. Bunun için yapılacak en güzel çalışma derse gelmeden önce derse çalışmanızdır. Bunun sonucunda fizik nasıl anlaşılır sorusunun da cevabını öğrenmiş olursunuz.
TYT Fizik Nasıl Fullenir?
Öncelikle, soruları iyi analiz edin, nerede hata yaptığınızı saptayın. Dikkat hatası yapıyorsanız mutlaka rehberlik servisine görünün. Bunların haricinde ikilemde kaldığınız zaman hata yapıyorsanız konu anlatım kitabından hemen konuya göz atın. En önemlisi de, Branş denemesi çözün. Çünkü branş denemeleri bütün konuları içerdiğinden sizin bilgi birikiminizi, soru çözme kabiliyetinizi, pratikliğinizi en iyi biçimde ölçer. Bunu hem hocalarımın tecrübelerinden hem de kendi tecrübelerimden yola çıkarak söyleyebilirim. Branş denemeleri aynı zamanda sorulara karşı refleks kazandıracaktır. Eğer hatalarınız fazla ise konu anlatım kitaplarından konu ile ilgili bilgileri tekrar gözden geçirin. Bu arada piyasada ne kadar branş denemesi görürseniz yayın farketmeksizin hepsini çözün. TYT Fen nasıl fullenir sorusundan önce TYT Fizik nasıl fullenir sorusunu sorduğunuzda cevap olarak yukarıdaki yazdıklarımı uygulamanız sağlıklı olacaktır.
TYT Fizik Konuları Nelerdir?
- Fizik Bilimine Giriş
- Vektör-Kuvvet ve Kuvvet Dengesi
- Basit Makineler
- Madde ve Özellikleri
- Sıvıların Kaldırma Kuvveti
- Basınç
- Isı ve Sıcaklık
- Genleşme
- Doğrusal Hareket
- Dinamik
- İş Enerji
- Işık ve Gölge
- Düzlem Ayna
- Küresel Aynalar
- Kırılma ve Renkler
- Merceler ve Aydınlanma
- Elektrostatik
- Elektrik Akımı ve Devreler
- Temel Dalga Bilgileri
- Yay Dalgaları
- Su Dalgaları
- Ses ve Deprem Dalgaları
Kısaca bu konularla ilgili sınavda çıkabilecek soru tarzları hakkında yorum yapmak gerekirsek;
- Mevcut konularda çıkan soruları geçen yıllara göre daha da zorlaştırabilirler, yani daha yorum ağırlıklı ve çeldirici bir biçimde sorular çıkabilir. Çünkü bir şekilde elemeleri gerekiyor.
- İkinci olarak ise, ağır bilgi yükünden ve fiziğin ezber gerektiren yerlerinden kırpmaları (Fiziğin Doğası Konusundaki Hipotez, Teori, Yasa Kavramları, Genleşme Formülleri, Kararlı Dalgalar gibi konular) daha fazla işlem gerektiren sorular sorması anlamına gelebilir. Artık işlemsel olarak tek basamak değil belki 2 – 3 basamak gerektiren sorular sorabilirler. Çünkü eskiden bilgi ve ezber ağırlık sorular öğrencileri eleyebileyecekleri noktalarken şimdi ise mevcut konularda daha derinlemesine sorular hazırlanabilir.
- Son olarak TYT Fizik konuları ağırlıklı olarak 9. ve 10. Sınıf fizik konularından çıktığını söyleyebiliriz. Bu konular ortaokulunuzdaki fen derslerinin biraz daha ayrıntılı halidir diyebiliriz. Eğer bu sınıflarda okuyan bir öğrenciyseniz ve TYT Fizik konularının çıkmış sorularını çözemiyorsanız 7. ve 8. Sınıf Fen konularını tekrardan gözden geçirmeniz gerekir.
Aşağıda verilmiş 9. ve 10 Sınıf Fizik Konuları ayrıntılı bir biçimde sıralarsak;
- Fiziğin Doğası (Fizik Nedir? Fiziğin ilgilendiği alt konular nelerdir? Fiziğin Uygulamış Olduğu Deneysel Yöntemler Nelerdir?, Hipotez, Teori ve Kanun, Bilimsel Yöntem Basamakları Nelerdir? Ölçme, Ölçmede Hata, Temel ve Türetilmiş Büyüklükler Nelerdir Nasıl Ölçeriz? Hız, Sürat ve Yol Almak, Yer değiştirme Arasındaki Fark Nedir? Skaler ve Vektörel Büyüklükler, Fizikte Modelleme Nasıl Yapılır ve Fizikte Matematiğin Yeri Fiziğin Günlük Hayatta Kullanım Alanları Nelerdir?)
- Madde ve Özellikleri ( Madde Nedir? Maddenin Ortak Özellikleri ve Ayırt Edici Özellikleri Nelerdir? Fiziksel, Kimyasal ve Nükleer Değişimler Nelerdir? Kütle ve Ağırlık arasındaki Farklar ve Eşit Kollu Terazi, Hacim, Özkütle ve Kütle Nasıl Ölçülür? Katılarda Dayanıklılık ,Yüzey Gerilimi ve Kılcallık Nasıl Hesaplanır ve Basınçtan Farkları Nelerdir?)
- Kuvvet Ve Hareket (Newton’un Hareket Kanunları, Sürtünme Kuvveti Nedir ve Normal Kuvvetten Farkı Nedir? Newton’un Hareket Kanunlarındaki Özel Durumlar Nelerdir?
- Enerji (İş Nedir? Potansiyel Enerji, Kinetik Enerji, Mekanik Enerji, Sürtünmeden Kaynaklı Enerji Nedir? Nasıl Ölçülür? Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Yenilenemez yani Fosil Yakıtlı Enerji Kaynakları Nelerdir?)
- Isı ve Sıcaklık (Isı ve Sıcaklık Nelerdir ve Arasındaki Farklar Nelerdir?, Sıcaklık Ölçümü ve Termometre Çeşitleri, Isı Sıcaklık Problemleri, Isının Yayılma Yolları, Katılarda Genleşme)
- Basınç (Katı Basıncı, Sıvı Basıncı, Pascal Prensibi, Su Cendereleri, U Borusu, Açık Hava Basıncı, Kapalı Kaplardaki Gaz Basıncı, Akışkanların Basıncı)
- Kaldırma Kuvveti (Sıvıların Kaldırma Kuvveti, Kaldırma Kuvvetinde Özel Durumlar Nelerdir? Gazların Kaldırma Kuvveti)
- Elektrostatik (Elektrostatik, Elektriklenme Çeşitleri Nelerdir?
- Elektrik Devreleri ( Elektrik Devreleri ve Devre Elemanları Temel Kavramları Nelerdir, Elektrik Devreleri Problemleri Nasıl Çözülür? Ohm Yasası Nasıl Uygulanır)
- Manyetizma (Mıknatıslar ve Mıknatıs Problemleri Nasıl Çözülür?)
- Dalgalar (Dalgalarda Temel kavramlar Nelerdir? Ses Dalgaları, Deprem Dalgaları, Su Dalgaları Problemleri Nasıl Çözülür?)
- Optik (Işık ve Gölge, Işığın Yansıması, Düzlem Aynalar ve Küresel Aynalar, Çukur Ayna, Kırılma, Prizmalar ve Renkler)
Son Olarak Boğaziçililerden TYT Fizik Özel Ders İmkânı
Öncelikle özel ders mevzusunu yakından irdelemekte fayda var; bugünün getirdikleri göz önüne alındığında özel ders almak lüks değil ihtiyaçtır. Özellikle sınava giren öğrencilerin sayısı gittikçe artmakta ve bununla birlikte velilerde ve öğrencilerde eğitim konusundaki bilinç her geçen gün artmaktadır. Aslında, sınav döneminden tutun okula yardımcı olarak özel ders aldığınız zaman eğitim koçlarımız, TYT Fizik püf noktaları ve TYT Fizik konuları hakkındaki eksiklerinizi çok iyi anlayıp sorunlarınızı ve sorularınızı çözme konusunda nokta atışı yaparak kısa zamanda büyük başarıları yakalamanıza yardımcı oluyorlar. Boğaziçili eğitim koçları, size özel plan ve program hazırlanmasından tutun size özel çalışma metodu uygulanmasında, çalışma disiplininizin sürekliliğinin sağlanmasında ve hedefinizdeki üniversiteye ulaşmanızda en büyük destekçiniz olmaktadırlar.